valkenboslaan

B&B Art Deco is gevestigd op de eerste etage van een herenhuis uit 1907. Het is één van de best bewaard gebleven huizen op de Valkenboslaan. Alhoewel centraal gelegen ervaren de meeste gasten de B&B als een oase van rust in een schitterende Haagse wijk.
Het pand heeft veel originele artdeco en artnouveaudetails zoals glas-in-lood-ramen, een bewerkt houten trappenhuis, ornament plafonds en marmeren schoorstenen. De etage is grotendeels ingericht met meubels, vazen, glaswerk en servies van mijn grootouders uit de periode 1915-1935. Sommige meubels zijn door mijn opa zelf gemaakt en staan ook in andere kamers van het huis.
De B&B biedt rechtstreeks Openbaar Vervoer naar het Centrum van de stad, meeste attracties en beide stations (DH Centraal en Hollands Spoor). Gelegen tussen 2 bekende Haagse stranden: Kijkduin en Scheveningen is het een ideale uitvalsbasis. Met Scheveningen is een directe busverbinding.

 

Bed and Breakfast Art Deco staat in de wijk Valkenbos en samen met de Regentessewijk zijn dit de eerste 'nieuwbouwwijken' geweest buiten de Haagse grachtengordel in het stadscentrum. Dit speelde zich af tussen 1885-1920. Het Valkenboskwartier is een mooie oude stadswijk met een gevarieerd aanbod van kleine restaurants en diverse leuke winkels. Architectuur liefhebbers kunnen een prachtige wijkwandeling maken en tegelijkertijd naar het oude centrum van Den Haag lopen.
Er zijn onlangs een aantal wandel- en fietsroutes toegevoegd aan de gasteninformatie met de thema's art deco, het Valkenboskwartier en herbestemd industrieel erfgoed in heel Den Haag.

 

Zien: Gemeentemuseum Mauritshuis Escher in het PaleisWonderkamersMadurodamRondleiding BinnenhofPanorama Mesdag
Doen: HofjeswandelingWandeling Art Deco Rondvaart de Ooievaart
Eten, drinken: LolapaloozaCafe EmmaSymbioseCafé Franklin Lorelei CaféPizza PrimaveraDjebena
Valkenboskwartier: Emma's HofRegentessepleinKinderboerderijOud Eik en DuinenWijkwandeling Jan SiebelinkDe Nieuwe Regentes